Ryfors

Dagen inlägg går till att önska Ryfors skola lycka till! Att de inte ska behöva flytta 6-9 klsserna till Klöxhult i Älmhult.
Jag förstår verkligen inte varför de vill göra det. Det kostar för mycket är politekernas argument. Men ja, flytta ungarna till en redan överfull skola. Gör deras liv till ett helvete och flytta dem när de absolut inte vill. Att flytta dem till en skola där tredjeklassare använder ord som inte en tredjeklassare ens ska veta vad det betyder, vill inte jag. Klöxhult är den värsta skolan i Älmhult, överklassiga snorungar som tror att de är störts, bäst och vackrast. Naturligtvis är det inte alla som är sådana men det är inte långt ifrån.
Älmhult är egentligen ett så sorgligt samhälle, de flesta, i min ålder och neråt, anser sig vara något de verkligen inte är. De anser att de som kommer från småbyarna utanför är bönder, men snälla. Åk till Kristiandstad, Göteborg eller Jönköping så ska ni se vad de tycker om Älmhult. Jag tycker bara att det är så löjligt att de tycker att de är alldeles för bra för att umgås med folk utanför Älmhult.
Förlåt Tommy, men jag är inget stort fan utav Älmhult :P

Vad politikerna tänker med vet jag inte; slänga in en massa elever till en skola där barnen ibland får sitta i sina klassrum och äta för att de inte får plats i matsalen. Säger inte det en hel del om att det redan är fullt. Och vad det enda de har kollat upp är skrattretande. Att det går att andas i lokalerna! What?
Jag går i trean på gymnasiet och i vår klass är vi runt 25 elever kanske, och vi kan inte sitta och jobba i ett klassrum, det går inte.. Hur fasen ska då 11-15åringar kunna klara det?
Eleverna vill verkligen inte flytta. Kanske ska man tänka på hur de mår? Man kanske ska tänka på att vissa behöver den hjälpen de får på Ryfors, hur kommer det gå för dem?

Jag hoppas innerligt att protestlistan ska hjälpa och att de inte ska behöva flytta!

Helgen

Det har varit en rolig helg kan jag väl säga:)
I fredes var jag,Sabbe,Aleks&Carro hemma i lägenheten och förfestade, sen tog vi taxi ner till Lagerlunden och satt där ett tag. Sedan var planen att vi skulle till Grace, men jag fick ta mitt pick och pack och åka hem eftersom jag inte hade mitt legg, så typiskt mig jag vet. Jag trodde att jag hade lärt mig förra efter gången när jag fick förhöras av polisen och mamma fick ett telefonsamtal hem och blev nervös, men nu är det ju mig vi pratar om så, nej jag har inte lärt mig..
Men jag hade i alla fall jättekul fram till att jag fick åka hem.
( Btw, jag har hittat mitt pass )
I lördes åkte vi ner en runda på stan och sen en liten runda hem till lägenheten igen för att byta om till Lasergamet. Petersson vs. Persson :) Sedan lite kalas hemma hos Jessica.
På kvällen skulle jag egentligen åkt till Tilda på inflyttningsfest, men var på tok för trött för det så jag stannade hemma hos Jessica och passade Cornelia. Så istället för att festa satt jag där och lipade som en liten barnunge till Marley and Me. Var vaken när Sabbe,Jessica&Carro kom hem, men gick snabbt och la mig och tittade på älskade Vänner.
På söndan tittade vi på reprisen av Let's Dance och sen gick jag hem och gjorde mig i ordning och cyklade som en dåre ner till stan, väntade på Johanna en liten stund och sen gick vi till Musikhuset för att titta på Musik direkt. ganska kul att se, men inte rätt band som vann!
Sen åkte jag&Johanna till City Gross och sen lämnade vi bilen hos Johan och fick smaka sushi för första gången.
Första och sista gången! Det var inget för mig.
Efter det cyklade jag hem och lagade mat och tittade på Vänner, men somnade ganska snabbt efter en helg med få timmar av sömn.

Nu ska jag cykla hem och vila och sen plugga.

Collage

Har kommit in i en period där jag hela tiden gör olika collage :)
Är inte så speciellt duktig på det, men det är kul!
De är väldigt enkla gjorda, men jag har inte lärt mig programmet så bra ännu:)



Tunisien!




Cornelia!


Lite gott och blandat från åren i Växjö!


Tittade ut genom fönstret för en stund sen - Sol
Några minuter senare - Mörkt och molnigt
Nyss - Hagel
Nu - Snö/Regn
Blir man glad eller?

Nu ska jag cykla hem och städa. Sen kommer Sabbe&Carro och kanske Aleks.. Ska kanske ut ikväll, men vi får se.

På med jackan, upp med luvan och ut!

På med leggings och en stor tröja, skruva upp musiken på högst volym och städa :D

(Hagel igen)
Pusshej




Sjuk

Har inte kunnat skriva på länge, har ju ingen dator i lägenheten och så är jag sjuk.
Var inte i skolan igår men tvingade mig hit idag eftersom jag har lite saker att göra.

Fick våra studentmössor idag :D

I lördes hade Sofie&Claes 18-årsfest. Riktigt kul var det, så roligt att träffa massa från gamla klassen. Väldigt lyckad kväll!
Stukade dock handleden och tummen "/ Hade det varit vänsterhanden hade jag inte brytt mig så mycket, men med min otur skadade jag högern och har därmed vissa problem.

Var på Idrottskliniken i måndes med. Båda bra och dåliga nyheter.
Korsbandet har blivt jättebra och testerna han gjorde var lika bra som med det vänstra :)
Anledningen till att jag börjat få ont igen är för att knäskålsleden är överbelastad och kanske inflammerad. Mindre bra. Men jag är bara glad och lättad över att det nya korsbandet funkar och är helt.

Filosofin ligger här bredvid och väntar så jag får börja med det :)


Planering

Nu har jag fått tid för uppskrivning och uppkörning, det blir dock efter 1:a april så jag slipper inte riskutbildningen "/

Sitter och försöker skriva ner träningspasset som jag&Johanna ska hålla i imorgon. Eftersom Johanna&jag har tränat 96-gruppen ska inte vi vara med och hålla ett träningspass för ickeidrottarna i trean på skolan, utan vi ska ha ett pass för friidrottstvåorna. Försöker komma på övningar som vi inte gjort här i Växjö, men min fantasi är inte så bra, vilket leder till att det står helt stilla i huvudet på mig. Men ska snart åka och träna så vi får försöka vara lite kreativa och testa en massa idag :)

Ska skriva lite samhälle nu.
Tjo


Miss

När jag läser andras bloggar möts jag ofta av orden; idag var en bra dag, idag skrattade vi så vi började gråta eller idag satt vi bara och pratade om massa roliga och obetydliga saker.
Så kände jag också, när jag gick på Ryfors. Man kunde sitta på lektioner och bara brista ut i skratt, äkta skratt. Men sen jag kom till Växjö händer inte det lika ofta, bara när jag umågs med de jag verkligen trivs med. Folk har förändrats här sen vi började i ettan, och visst det har jag med både positivt och negativt, men jag gillar inte alltid de förändrinagr som har skett bland vissa utav mina vänner. I och med att jag samtidigt har ändrats gör att det inte alltid går ihop.
Ta nu inte detta på fel sätt! Jag bara menar att jag verkligen saknar tiden som var innan, men jag vet att jag också kommer att sakna den här tiden sen. Ingen behöver känna sig träffad av det jag sagt, jag gillar livet och folket här (kanske inte framgår så tydligt, men det gör jag)


När min ekonomi tillåter ska jag köpa mig en boxningssäck som jag kan ta ut mina aggressioner på. Idag på träningen ville jag bara vara för mig själv och kasta saker i väggarna. (Träningen gick inte så bra) Istället för att låta det gå ut över andra kan jag då låta det gå ut över säcken. Känn känslan med riktigt hög musik och bara stå och slå, inte tänka på något annat än att träffa den så hårt som möjligt. :)

Ska plugga lite nu.

GRATTIS JESSICA på 26-årsdagen!

Right Round

Efter en ganska misslyckad kväll igår sitter jag nu och blir på bättre humör genom att lyssna på Right round med FloRida.

Förfesten och början av Granada när vi stod och lyssnade på Scotts var jättekul, men sen gick det väl bara neråt. Menmen..
Men nu har jag i alla fall sett underbara Scotts, man blir ju helt kär i sångaren ;D Nästan bud på att ta hem deras låtar ;)

Min broschyr är FÄRDIG :)

Nu ska jag fylla i ansökningar till folkhögskolor och universitet, läskigt. Och sen ska vi fira mig. Presenter =) Vet visserligen vad jag ska få, men det är ändå kul.


Den senaste tiden

Har varit dålig på att uppdatera, men har haft mycket att göra med skolan, vilket jag inte orkar eller vill prata om nu :)

Igår fyllde Malinbabe år! Åkte hem till henne och friade henne med släkten. Myys:) Förutom att när alla andra tittade på Let's dance fick jag tillbribga tiden vid datorn, men jag har mig själv att skylla så..
Åkte hem till Hallaryd sen och stod utelåst :O De andra var andra sidan vägen hos Perssons, så fick pallra mig ner dit och vara där en stund, roligt med lite berusade föräldrar ;D
Om 1h 43min åker jag till Brokhult igen för att fira Malin&Erik, mat och förfest och sen vidare till Granada =) Scotts som spelar ikväll.

Så sjukt skönt att projektarbetet är färdigt nu.. Behöver inte längre tänka på det och få panik för att man inte hunnit så långt som man borde. Har skrivit ut allt idag så jag ska bara sätta ihop broschyren och ge den till Eva på måndag, sen är det klart :D

Nu ska jag gå och duscha lite snabbt och göra mig i ordning.

MALIN<3


GRATTIS BÄSTA PÅ 20-ÅRSDAGEN! <3

Ska gå till tåget nu och åka hem till Malin och fira henne :)

Volontärbroschyr :)

Sitter och försöker fixa ihop min broshyr, känns som att det kommer gå snabbt och bra.. Men problemt är att jag ska lämna in det på fredag och jag hade gärna skrivit ut den hemma så jag får alla papper som jag vill. Ska prata med Eva om jag ska skicka in den till henne så att hon ser att jag har gjort den och sen att jag ger den färdiga till henne på måndag.. Det hade varit det bästa för mig i alla fall.

Filosofiprov innan idag. Gick nog okej, men hade kunnat gå mycket bättre om jag inte fått total blackout. Det bara försvann ut ur huvudet på mig. Menmen..

Nu är vi inne i grundträningsperioden igen. Ganska skönt faktiskt att få ta ut sig helt och hållet, vilket vi gjorde igår. Så sjukt trött var jag, var nära att ge upp men jag gav mig fan på det och klarade hela träningen. Kändes skönt efteråt. 
Även skönt att vi börjat köra lite uthållighet på fredagar med :)

Var hemma själv i lägenheten igår och kommer vara det även imorgon, vilket är ganska skönt. Inte för att jag har något emot att bo med Aleks&Tilda, absolut inte! Men det är skönt att vara själv ibland, plus att jag sover bättre när jag är själv i lägenheten, vet inte riktigt varför men..
Imorgon kommer Aleks och då har hon förhoppningsvis inte glömt min present, som kommer en vecka för sent ^^. För jag behöver Vänner säsong 7 !

Har även fått tid på Idrottskliniken den 23:e för att kolla mitt knä igen..
Och sen väntar jag fortfarande på att få göra testerna i Ljungby, vill ha det gjort nu.

Nu ska jag återgå till broschyren!

Ingen tid

Har visst glömt att skriva de senaste dagarna :P
Jag har inte tid att skriva så där värst mycket idag, men jag lovar; det kommer.

Eftersom jag fått höra att min blogg verkar så deprimerande får jag även börja skriva lite gladare inlägg ;)


Jag vill ha fredag,lördag&söndag nu :)

( Nu har jag även börjat min resa till att bli blond igen )
=)


:O

Inga BWO i finalen!!
Cornelia hoppar och skuttar för att Lili&Sussie gick vidare, och jag sitter fortfarande med gapande mun över att BWO inte gick vidare.

Nu sitter jag och vill egentligen hålla för öronen medan Amy Dimond sjunger men låter bli för att kunna höra Cornelia sjunga :)

Tack

Jag har lite för mycket att göra för att hinna tacka alla som sagt grattis, men. TACK :)
 Måste skriva projektarbete nu, som för övrigt känns ganska bra, men jag skriver mer imorgon.

Ännu en gång; Tack alla :)
<3


Projektarbete och sömn

Det är verkligen ingen bra kombination just nu.. Kan inte sova för att jag måste jobba med projektarbetet och jag kan knappt jobba på projektarbetet för att jag måste sova. Går jag och lägger mig ligger jag bara och tänker på att jag inte skriver och får nästan ångest över det..
Vaknade kl fyra inatt och låg bara och tänkte på hur mycket det är att göra och det tog nästan en timme att somna.

Nu är jag hos Johanna och ska strax äta och sen skriva en massa. Kan inte vara hemma i lägenheten eftersom vi inte har någon dator. Tack Johanna :) 

Det som är mest irriterande är att jag vet ungefär vad jag ska skriva, men jag får det inte att låta bra när jag skriver..
Men imorgon slutar vi ganska tidigt så då blir det till att sitta i skolan och skriva så mycket som möjligt, plus att jag måste plugga på Friskvården som vi har prov i på torsdag. Några frågor bara; Vem lägger ett prov dagen innan projektarbetet ska vara inlämnat? Vem lägger ett prov på måndagen och sen en inlämning på tisdagen? Vem ger oss en inlämningsuppgift utan att skriva när den ska vara inne och sen kommer och säger att den skulle varit inne för någon dag sen?
Jo, Björn! Jag tycker verkligen inte om honom, han är kanske rolig och så, men han är då ingen bra lärare. Han kan verkligen inte lära ut någonting.. Han säger bara exakt det som står i boken och ger oss en massa uppgifter som vi får en halv lektion på oss att göra.
Jag saknar Thorbjörns lektioner. Mamma, hälsa honom det när du träffar honom :)

Jag har prov på min födelsedag. Kul.. Den dagen kommer vara stress! Prov, projektarbete, ta bilder till friskvården och samt att hinna fira mig lite med.
Men jag kan ju inte säga annat än att jag längtar till fredag när arbetet är inlämnat och studentfesten är i full gång. Nu vet jag även vad jag ska ha på mig :) Cirkustema.

Nu ska jag bege mig till sängen och sätta mig och skriva! Niice. Maybe not.

Måndag

Idag är ingen bra dag. Var väldigt nära att jag tänkte ringa till Fredrik och säga att jag inte kommer på träningen, men jag tog mig i kragen och åkte dit och utförde hela passet utan några problem om man bortser från tröttheten och knäet. Stötningen var i och för sig skrattretande dålig, hade verkligen ingen balans. Fick ha teknikträningen helt själv, igen.. Så sjukt tråkigt att kasta ensam, men Natalie var inne en liten stund och höll mig sällskap.

Snart ska jag ringa till församlingen eftersom de inte ringde tillbaka i fredes. Och sen ska jag se om det går att hålla sig vaken på Organisation&Ledarskap, ögonlocken känns oerhört tunga!
Efter lektionen ska jag sitta kvar i skolan och jobba med projektarbetet, ska skriva ner all fakta som jag ska ha med i broschyren.

Jag vill ta studenten nu och jag vill till Tunisien nu!

Bra helg

Helgen har varit great :)
I fredes festade vi först lite hemma hos mig och sen vidare till Simon, träffade Mattias bland annat som jag inte träffat sen han tog studenten för två år sen :) Men kvällen var rolig trots att någon idiot tog min ena sko och jag fick hoppa på ett ben hem! Sov i lite mindre än fyra timmar och se upp och jobba i sex timmar.. Tog tåget hem och sen åkte jag och Sabbe till Erik där Malin,Aleks&Sofie väntade.. Vid halv tio tiden åkte vi till Granada, inte så roligt i början, men blev riktigt roligt till slut:) Hade sjukt kul! Tack babes<3
Sofie, nej, du är inte så bra på att dricka tequila ;) Så söt är du <3 haha..

Jag kan inte påstå att turen har varit med mig denna helgen.
Först skon, sen en sjukt jobbig dag på jobbet, höll seriöst på att börja gråta flera gånger. Hade så sjukt ont i knäet och ryggen! Sen får min telefon spel och nu kan jag inte skicka sms, fattar verkligen inte vad det är med den!
Eftersom jag skulle jobba vid 10.30 idag skulle jag tagit niotåget imorse, men det tåget är inställt och skulle ersättas av en buss. Kommer bussen? Nej, naturligtvis inte.. Så Tommy fick ta en liten tripp till Växjö och lämna av mig på jobbet. Gick helt okej att jobba fastän jag var så sjukt trött. Mattias&Robin kom och hälsade på lite på jobbet, hade en del att göra så jag hann inte vara så social, men det är alltid kul när det kommer folk som man känner :) 

Men jag gillar helgen :)

Fick min present av Malin igår med :) Love you<3

Denna veckan är det enbart projektarbete som gäller! ( Och plugga till provet på torsdag )

Nu ska jag hem och bädda ner mig i sängen och sova! har blivit ALLDELES för lite sömn denna helg!
Pusshej


RSS 2.0